DE HUID

 

"De eerste stap naar een mooie huid is ontdekken welk huidtype je hebt"

Droge huid

Een droge huid is vaak dun en de poriën kun je bijna niet ziet. De huid produceert weinig talg. Deze huid ontwikkelt sneller droogtelijntjes en rimpeltjes. De huid voelt droge, ruwer en trekkeriger aan. De huid kan snel gaan schilferen, ziet soms rood en geïrriteerd. Het is fijn om bij een droge huid het vet en vochtgehalte aan te vullen. Hierdoor knapt de huid op en voelt zachter, voller en rustiger aan.  Dr. Baumann heeft speciale producten om het vet- en vochtgehalte op een gezonde wijze te verbeteren.

Normale huid

Bij dit huidtype zijn de poriën weliswaar zichtbaar, maar niet verwijd. Je ziet ze wel, maar ze vallen niet heel erg op. Dit huidtype voelt zacht aan, niet droog en niet echt vet. Het heeft een iets glimmende glans. Wel is het belangrijk om ook dit huidtype goed te verzorgen.

verzorging huid Heerhugowaard salon Something Different

Vette huid

Een vette huid scheidt meer talg af. Hierdoor glimt de huid meer, met name op het voorhoofd neus en kin, ook wel T-zone genoemd.  Er wordt bij deze huiden meer talg afgescheiden. De poriën zijn vergroot en met het blote oog goed te zien. De huid heeft meer last van mee-eters en uitbraken van puistjes. De huid oogt over het algemeen wat fletser en valer omdat de vette huid vaak wat dikker is dan de normale of droge huid. Het voordeel van dit huidtype is dat je vaak minder snel rimpels ontwikkelt.  Dr. Baumann heeft speciale producten voor een vette huid met lagere vetdoseringen om puistjes te verminderen. Reiniging is bij deze huid heel belangrijk. Dr. Baumann heeft speciale reinigende maskers in zijn assortiment. 

Gecombineerde huid

Veel mensen hebben een combinatie van verschillende huidtypen. Zo kan de huid op de kin en neus vet zijn en op de wangen in de hals droog. Vaak is de T-zone wat vetter. Hier wordt meer talg geproduceerd. Dr. Baumann producten kunnen prima ingezet worden voor een gecombineerde huid.

Gevoelige huid

Bij een teveel aan zonlicht en gebruik van ongezonde cosmetica kan dit huidtype snel gevoelig worden en geïrriteerd raken. De gevoelige huid  ziet er vaak vlekkerig, rood en schilferig uit.  Een gevoelige huid kan heel droog zijn en reageert bijzonder sterk op weersveranderingen. Dr. Baumann is zeer aan te bevelen voor een gevoelige huid. Dit merk weert alle bekende irriterende stoffen die voorkomen op de huidartsen/dermatologen lijsten. Hierdoor kan een gevoelige huid tot rust komen en wordt niet meer belast met parfum, chemische houdbaarheidsstoffen, chemische UV-filters of andere belastende bekende ingrediënten. 

De rijpere huid

Als je ouder wordt zal je huid droger en dunner worden. De elasticiteit en stevigheid nemen af en er ontstaan sneller rimpels. Blijf je huid zorgvuldig verzorgen zodat je de huidconditie zo goed mogelijk houdt. Je kunt dit doen door gezonde producten te gebruiken en eventueel aan te vullen met supplementen. Dr. Baumann producten werken op vocht, vet, vitamines en huideigen stoffen. Ze vullen precies aan wat je huid zelf minder doet. Immers, de huid processen nemen af naarmate je ouder wordt. Stofjes die je aanmaakt als je jong bent, worden als je ouder wordt aangevuld door Dr. Baumann, zoals urea, cholesterol, lactic acid etc.

Allergische huid

Een allergie kan uit het niets komen

Wanneer je huid in contact komt met een voor stofje wat jouw huid irriteert, kan er een allergische reactie optreden. Je immuunsysteem reageert en gaat antilichamen afgeven. Wanneer je huid blootgesteld wordt aan een trigger kan het zijn dat je huid in eerste instantie helemaal niet reageert. Helaas ontwikkelen allergieën zich vaak vanuit het niets. Je gebruikt een product al jaren en plotseling krijg je een allergische reactie.

Contactallergie begint bijna altijd op een plaats waar je huid in contact is geweest met de allergene stof. Cosmetica gebruik je meestal in je gezicht, op je hals, decolleté en je handen. Dit zijn de meest voorkomende gebieden waar je een contactallergie ontwikkelt. Een allergische reactie ontwikkelt zich meestal binnen 48 uur nadat je in contact bent gekomen met het allergene stofje. Maar het kan ook jaren duren voordat je op een stof gaat reageren.

Veel voorkomende klachten

Als je denkt dat je met een allergische reactie te maken hebt dan kunnen de volgende klachten voorkomen:

  • Rood worden van de huid
  • Droogte
  • Irritatie en heftige jeuk
  • Zwelling
  • Het ontstaan van bultjes, deze kunnen overgaan in vochtblaasjes
  • Verdikking van de huid, schilfering en kloven.

De kans is groot dat je met een allergische reactie te maken hebt. Je kunt het beste een afspraak maken met je huisarts en dermatoloog. Zij kunnen een goede diagnose stellen en een onderzoek instellen om te kijken waar je allergisch op reageert.

Cosmeticaproducten kunnen een allergie veroorzaken

In je gezicht kan het zijn dat je allergisch reageert op iets wat je draagt, een verfmiddel in je haar of iets wat je hebt aangeraakt. Bepaalde cosmeticaproducten of make-up kunnen ook een contactallergie veroorzaken. Meestal zijn dit producten die je elke dag gebruikt, bijvoorbeeld een reinigingsmelk of crème. Hoe meer je in aanraking komt met een allergene stof, hoe groter de kans is dat je een allergische reactie ontwikkelt.

Het belang van een goed cosmeticamerk

Als je eenmaal allergisch bent, zul je de stof moeten vermijden. Je bent je hele leven allergisch voor deze stof. Als je allergisch bent zul je ook makkelijker een allergie ontwikkelen tegen een andere stof. Daarom is het belangrijk een goed cosmeticamerk te gebruiken. Dr. Baumann weert alle bekende allergene stoffen en is daarom heel geschikt om te gebruiken bij een allergische huid. Stoffen als ceramiden, macadamia olie, natuurlijke vitamine E, shea butter, jojoba olie en squalane herstellen de huid barrière en de natuurlijke vochtbalans. Deze zijn vaak uit balans bij iemand met een allergische huid.